Home > Specialisaties

Specialisaties

Dry needling

Dry needling

Dry needling is een techniek waarbij flinterdunne naaldjes in de spieren worden gebracht. Het woord ‘dry’ duidt op het feit dat er geen vloeistof geïnjecteerd wordt tijdens de behandeling. Dry needling heeft een andere insteek dan acupunctuur. Ook al worden er wel hetzelfde soort naaldjes gebruikt, de achterliggende gedachte is ietwat anders. Acupunctuur gaat in op energiesystemen en de naalden blijven vaak voor langere tijd in je lichaam. Bij dry needling wordt er uitgegaan van biomechanische concepten en blijven de naaldjes maar een aantal seconden in je spier. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie als specialisatie binnen de kinesitherapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. Door manuele technieken worden de gewrichten, spieren en fascia losgemaakt. De behandeling bestaat naast mobilisatie en manipulatie van gewrichten tevens uit het geven van instructies en adviezen.[1]

Lees meer

Pré- en postnatale begeleiding

Pré- en postnatale begeleiding

Behandeling van klachten tijdens en na de zwangerschap. Uitleg geven over de zwangerschap, de arbeid en bevalling. Na de bevalling wordt heel veel belang gehecht aan het heroptrainen van jouw lichaam. Niet alleen de bekkenbodem wordt weer opgetraind, ook wordt uw stabiliteit aangepakt, worden buik-en rugspieren geoefend en wordt uw algemene fitheid terug op peil gebracht.

Lees meer

Revalidatie

Revalidatie

Na een operatie, na een letsel, bij spierverzwakking, deconditionering of veroudering, wordt u door middel van oefentherapie, core stability, coördinatietraining, conditietraining en krachttraining terug herstelt of naar een fitter activiteitenniveau gebracht. Iedereen wordt persoonlijk vanaf zijn conditieniveau opgetraind, aangevuld met eventuele manuele behandeling.

Lees meer

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie

Bij sportletsels, beperkingen tijdens het sporten, klachten tijdens het sporten, kan u door ons behandeld of begeleid worden, zodat u uw sportprestaties kan verbeteren en klachtenvrij kan sporten. U wordt door middel van oefentherapie, core stability, coördinatietraining, conditietraining en krachttraining opgetraind, in combinatie met specifieke manuele technieken

Lees meer